Zofia Dzieniszewska - zapiski
Serdecznie zapraszamy na warsztat „Czas Sushi w sobotê 9 kwietnia o godzinie 15.30.
Zajêcia maj± formu³ê mieszan± teoretyczno-praktyczn±.
W pierwszej czê¶ci, oprócz prawdziwej historii tej niezwyk³ej potrawy, dowiecie siê jak dobraæ odpowiednie sk³adniki, gdzie je nabyæ i jak nie daæ siê nabraæ przy ich zakupie; czym jest sos sojowy, a czym wasabi, jaka jest ró¿nica miêdzy imbirem bia³ym, a ró¿owym…
W drugiej czê¶ci, pod okiem do¶wiadczonych instruktorów, wykorzystacie w praktyce zdobyt± wiedzê, tworz±c podstawowe formy Sushi (futomaki, uramaki, hosomaki i nigiri)- nauczymy Was profesjonalnych technik, ruchów d³oni sushimastera, a przede wszystkim przeka¿emy wszelkie tajniki wiedzy ze szczegó³ami, daj±c gwarancjê, ¿e ka¿dy z Was, po naszym kursie bêdzie potrafi³ zrobiæ dobre sushi.
I na koniec najprzyjemniejsze – uczta Sushi z przygotowanych specja³ów!
Je¶li chcecie pañstwo poznaæ tajemnicê Sushi i spêdziæ smacznie czas - zapraszamy!
Wyk³ad o historii, istocie i rodzajach sushi
Sushi znane z polskich restauracji vs Sushi japoñskie
Omówienie surowców potrzebnych do przygotowania potraw (jak, gdzie, za ile?)
Trening praktyczny [ futomaki, uramaki, rosomaki, nigiri]
Sushi na talerzu- jak je uk³adamy?
Degustacja i savoir vivre przy japoñskim stole.
Szczegó³y i zapisy:
Kursy Sushi - Informacje oraz
Kursy Gotowania.
zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.pljaciekrece.xlx.pl